SKŁADNIKI:
- 2 średnie polędwice wieprzowe
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1/8 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
- 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
- pęczek drobno posiekanego koperku
- 10 dkg sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
WYKONANIE:
- Przygotowujemy marynatę do mięsa, mieszamy oliwę z winem i wszystkimi przyprawami,
- polędwiczki zbijamy lekko nakłuwaczem z każdej strony,
- macerujemy w marynacie, odkładamy do lodówki na noc,
- godz. przed grillowaniem wyjmujemy, wąskim nożem robimy kieszonkę,
- ser kroimy na drobną kostkę, mieszamy z koperkiem(druga opcja z pietruszką),
- farsz kładziemy ciasno do kieszonki, polędwiczki kładziemy na tacce ( węgiel musi się żarzyć),
- grillujemy z każdej strony, smarując marynatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz