wtorek, 21 kwietnia 2015

Sałatka z zupek chińskich.

Sałatka jest zawsze dobra i na śniadanko i na kolację. Ponieważ w lodówce stało trochę otwartych słoiczków byłam zmuszona zrobić pyszną sałatkę z ich wykorzystaniem.


SKŁADNIKI:

  • zupka chińska: łagodna i ostra
  • 5 jajek
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1/2 słoiczka dżemowego grzybków marynowanych
  • 1 mała cebulka lub kawałek białego pora
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz grubo mielony lub z moździerza


WYKONANIE:

  • zupki zalewamy szklanką wrzątku z załączonymi przyprawami, zostawiamy do wystudzenia,
  • ogórki, grzybki, jajka, cebulkę kroimy w drobną kostkę(jeśli macie nadmiar wody z grzybków i ogórków- odlejcie ją),
  • wszystkie składniki łączymy, mieszamy z majonezem i przyprawami - gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz