czwartek, 30 kwietnia 2015

Udka z grilla.



Udka z kurczaka na grillu to bardzo wykwintne danie. Są one pozbawione tłuszczu i dlatego są zdrowe, no i mało kaloryczne. Grillowane i jedzone w ogrodzie smakują rewelacyjnie.

SKŁADNIKI:


  • 5 udek z kurczaka,
  • 1/3 szklanki oliwy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • majeranek,
  • tymianek,
  • sos sojowy
  • ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla


WYKONANIE:

  • udka dzielimy na udziec i pałki,
  • ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę,


  • mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc,


  • przy smażeniu na grillu pamiętajcie, aby smarować mięso marynatą- będzie bardziej soczyste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz