sobota, 2 maja 2015

Camembert w cieście francuskim.

Jeśli lubicie sery ta przekąska na pewno przypadnie Wam do gustu. Miał być camembert grillowany, ale zabrakło czasu(albo goście za szybko przyszli, ha ha), więc dziś postanowiłam wziąć w gości zapiekany  w cieście francuskim z żurawiną, która doskonale pasuje do serów i nie tylko.
Zdjęcie z telefonu, wiec takie sobie, za to smak niezapomniany!

SKŁADNIKI:

  • 1 camembert z zielonym pieprzem
  • 1 camembert z grzybami leśnymi 
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • żurawina
  • 1 jajko

WYKONANIE:

  • Z górnej części sera ścinamy "kożuch" ,
  • bierzemy prostokąt ciasta francuskiego, kładziemy ser i na wyciętą część nakładamy żurawinę,

  • zawijamy brzegi i formujemy sakiewkę,
  • można położyć wycięte ozdoby("napuchną", ale zawsze!),

  • następnie smarujemy rozkłóconym jajkiem, i do piekarnika 180 st. na 35-45 min. do zrumienienia ciasta.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz