SKŁADNIKI:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 10 - 15 pomidorków koktajlowych
- 3 podgrzybki suszone ugotowane w vegecie(wraz z wywarem)
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki mąki
- pieprz, sól, lubczyk
WYKONANIE:
- Polędwiczki rozbijamy lekko i kroimy w paski, smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem ugotowanych grzybków, przyprawiamy,
- pomidorki kroimy na połowy, wrzucamy na rozgrzewane masło, dodajemy przyprawy, cebulę pokrojoną w piórka, smażymy do zeszklenia,
- następnie łączymy mięso z pomidorkami, dodajemy mąkę, smażymy około 15 min. podlewamy wywarem z grzybków, uzyskamy piękny ciemny sos, pod koniec dodajemy drobno posiekany lubczyk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz