poniedziałek, 1 czerwca 2015

Faszerowane pieczarki.

Grzyby i mięso? czemu nie?

SKŁADNIKI:

  • 30dag. łopatki mielonej
  • 6-8 dużych pieczarek
  • sól, pieprz, majeranek, vegeta, lubczyk drobno posiekany,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • bułka tarta,
  • 2-3 jajka

WYKONANIE:

  • przygotowujemy farsz: rozgrzać masło, dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy, drobno posiekaną cebulę, lubczyk, korzenie pieczarek- smażyć około 20 min.,

  • oczyścić kapelusze pieczarek, do wnętrza wkładamy farsz, rozkłócone jajko, moczymy w jajku, obtaczamy w bułce,

  • smażymy na lekkim ogniu z każdej strony około10 min.Gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz