sobota, 4 lipca 2015

Grillowane pałki kurczaka.

Pyszne mięsko grillowane to kwestia dobrej marynaty czy bejcy, warto więc trochę poekperymentować. W sezonie mogłabym nie odchodzić od grilla. Zresztą posiłek w gronie rodzinki czy przyjaciół to super rzecz!



SKŁADNIKI:

  • 10 kawałków podudzia

MARYNATA:

  • 5-6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • kilka kropel magii 
  • łyżka roztartego majeranku
  • sól, pieprz
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

WYKONANIE:


  • ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę,
  • mięso myjemy, nakłuwamy i macerujemy w marynacie  najlepiej dobę,
  • smażymy na tackach grillowych,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz