SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
- 2 średnie pomidory
- 2 ogórki małosolne
- 2-3 listki kapusty lodowej
- kawałek papryki żółtej
- 1 kiełbasa biała delikatesowa
- 1 cienka parówka
- 2 jajka
- 1 łyżka masła klarowanego
- szczypiorek
- kilka łyżek sosu winegret
- przygotowujemy sos winegret (można przygotować na kilka porcji i przechowywać w lodówce),
- sałatę rwiemy na kawałki kropimy sosem , pomidory kroimy w półkrążki, ogórki w słupki, paprykę w cieniutkie słupeczki, warzywa układamy na sałacie, polewamy sosem,
- kiełbaski przekrawamy na pół, nacinamy, smażymy na maśle,
- smażymy jajko sadzone ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz