niedziela, 5 lipca 2015

Marynowane piersi z kurczaka.

Na ciepłe dni szukamy szybkich obiadów. Najszybciej oczywiście przygotować coś z drobiu.
SKŁADNIKI:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2-3 pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1/2  łyżeczki Primerby bazyliowej

WYKONANIE:

  • filety marynujemy w bejcy paprykowej (oliwa z oliwek, czosnek,vegeta,pieprz,papryka słodka i ostra w proszku) najlepiej dobę,
  • masło roztopić na patelni, pokroić filet w paski, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, smażyć 15 min.,

  • następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory(obrane ze skórki) wszystko smażyć 15-20 min,
  •  dodać Primerbę smażyć jeszcze 10 min. i gotowe,
  • mięso podajemy z ryżem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz