czwartek, 16 lipca 2015

Pasta jajeczna z makrelą.

Ryby to bardzo ważny, zdrowy składnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą.

SKŁADNIKI:
  • 1 wędzona makrela
  • 4-5 ugotowanych jajek
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 1 mała czerwona cebula
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy(niekoniecznie)
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek lub koperek

WYKONANIE:

  • Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem i czosnkiem,
  • dorzucić jajka pokrojone na mniejsze części, dodawać majonez i musztardę, 
  • następnie makrelę obraną ze skóry i ości,
  • zmiksować na gładką masę, dodać drobno posiekany szczypiorek lub koperek, wymieszać i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz