środa, 8 lipca 2015

Pasta jajeczna.

Najbardziej popularna pasta do kanapek to oczywiście jajeczna, ale od nas zależy jej ostateczny smak, a właściwie od dodatków, których użyjemy. Moja propozycja dla Was, wrzucajcie do swoich past wszystko co lubicie- na pewno będą pyszne.

SKŁADNIKI:
  • 4 jajka
  • czerwona i żółta papryka
  • kilka konserwowych pieczarek
  • 1 ogórek konserwowy lub małosolny
  • kawałek białej części pora(2cm), albo mała szalotka
  • szczypiorek
  • 2 średnie plasterki ulubionej szynki
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • majonez


WYKONANIE:

  • Jajka ugotować na twardo,wystudzić, następnie obrane zmiksować na gładką masę,

  • paprykę, ogórek, por, szczypiorek, szynkę, pieczarki  drobno pokroić,
  • do masy dodać pokrojone warzywa oraz majonez, dokładnie wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem i do lodówki.




 Pamiętajcie, aby odsączyć ogórki i pieczarki inaczej pasta będzie zbyt luźna!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz