SKŁADNIKI:
- 1/2 sałaty lodowej
- 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej
- 1-2 pomidory
- 2-3 ogórki kiszone
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1/4 papryki żółtej
- 3 gotowane jajka
- 4 rzodkiewki
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- szczypiorek
- sos winegret
- gęsty sos czosnkowy
WYKONANIE:
- sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę w słupki, cebulę w piórka,
- wszystkie warzywa mieszamy z sosem winegret,
- ugotowaną fasolkę kroimy na około 2 cm. kawałki,
- filet kroimy w wąskie paski, smażymy z ulubionymi przyprawami,
- jajka kroimy w ósemki,
- sałatkę układamy warstwami:warzywa, fasolka, filet-jajka-rzodkiewki, polewamy gęstym sosem czosnkowym i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz