sobota, 4 lipca 2015

Skrzydełka z nutą imbiru.

Sezon grillowania w pełni, więc kolejna odsłona skrzydełek grillowanych.

SKŁADNIKI:

  •     10 skrzydełek z kurczaka

MARYNATA:

  •     2-3 łyżki sosu sojowego
  •     1 łyżka miodu
  •     2 łyżki soku ze świeżego imbiru lub marynowanego(ja użyłam tego drugiego)
  •     3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  •     1/2 cebuli drobno posiekanej
  •     2 łyżki przyprawy grillowej do drobiu

WYKONANIE:


  • wszystkie składniki marynaty mieszamy dokładnie,
  • skrzydełka myjemy, odcinamy lotki, suszymy ręcznikiem papierowym i zalewamy marynatą,
  • tak przygotowane wkładamy do lodówki najlepiej na noc (ja dziś tylko na 3 godz.)
  • skrzydełka grillujemy na tackach często smarując marynatą około 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz