sobota, 26 września 2015

Karkówka z grilla z rozmarynem.

Ponieważ sezon grillowy niestety się kończy trzeba zakończyć go w dobrym stylu. Dziś przygotowuję karkóweczkę w pysznej marynacie i szaszłyki drobiowe(w osobnym poście).



SKŁADNIKI:

  • 4 plastry chudej karkówki 


MARYNATA:

  • 1 mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki keczupu
  • pół łyżeczki tabasco
  • kilka gałązek rozmarynu

Przygotowanie:


  • Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę,
  • mieszamy  z pozostałymi składnikami,
  • karkówkę nakłuwamy i smarujemy marynatą,odstawiamy do lodówki(im dłużej mięso w marynacie tym lepiej),
  • mięso smażymy na tackach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz