wtorek, 15 września 2015

Makaron z sosem śmietanowym z tuńczykiem.

Dla zapracowanych ten obiad będzie jak znalazł. Bardzo lubię tuńczyka  w sałatkach i w daniach obiadowych, dlatego kolejna jego odsłona.


SKŁADNIKI:
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 mała cebulka
  • 100 ml śmietanki 18%
  • 1 łyżka mąki 
  • kilka kropel cytryny, sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • ulubiony makaron
WYKONANIE:
  • tuńczyka odsączyć, podsmażyć na maśle z cebulką posiekaną w drobną kostkę,
  • następnie dodać śmietankę, doprawić solą, pieprzem i cytryną,
  • ugotować makaron al dente, polać sosem, posypać posiekaną drobno pietruszką i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz