SKŁADNIKI:
- 1kg. schabu
- 1/4 szkl. soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżeczka majeranku roztartego w dłoniach
- 1 łyżeczka przypraw do wieprzowiny
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 5 kulek ziela angielskiego
- 2 liścia laurowe
- trochę vegety(najlepiej domowej)
WYKONANIE:
- schab nakłuwamy, nacieramy i marynujemy w mieszance przypraw, ziół i oliwy z oliwek, na wierzch kładziemy kilka gałązek rozmarynu, przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy w marynacie na noc,
- następnego dnia wkładamy do zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy 5 minut, zostawiamy w wodzie do następnego dnia,
- w tejże wodzie gotujemy wówczas kolejne 5 min., czekamy do wystygnięcia i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz