SKŁADNIKI:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- kilka kropel soku z cytryny
- 1 łyżka przyprawy do drobiu
- 2-3 łyżki płatków kukurydzianych
- 5 łyżek bułki tartej
- 5 dag. parmezanu
- masło klarowane, olej do smażenia
WYKONANIE:
- pierś pociąć w kawałki, nakłuć,
- musztardę, miód, sok z cytryny dokładnie wymieszać,
- połączyć z mięsem,
- mięso w marynacie zostawiamy na 2-3 godz.(ja zostawiam na noc),
- płatki kukurydziane rozkruszamy w woreczku wałkiem na małe kawałki, łączymy z tartą bułką i parmezanem, kawałki kurczaka panierujemy, smażymy na wolnym ogniu 10-15min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz