SKŁADNIKI:
- 1 podwójny filet drobiowy
- 2 ogórki kiszone
- mała kulka młodej mozzarelli
- drobno siekany szczypiorek
- trochę zielonego pora pociętego w krążki
- 2 łyżki masła
- masło klarowane do smażenia
- 3 łyżki płatków kukurydzianych drobno rozgniecionych
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki tartego na drobnych oczkach parmezanu
- przyprawy: grubo mielony pieprz, vegeta, przyprawa do drobiu
WYKONANIE:
- każdy pojedynczy filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy,
- posypujemy przyprawami, smarujemy masłem,
- na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem,
- zawijamy boki i formujemy roladki,
- mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki,
- roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz