poniedziałek, 11 stycznia 2016

Chrupiące roladki drobiowe.

Chrupiące drobiowe roladki do tego  pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie!


SKŁADNIKI:


  • 1 podwójny filet drobiowy
  • 2 ogórki kiszone
  • mała kulka młodej mozzarelli 
  • drobno siekany szczypiorek
  • trochę zielonego pora pociętego w krążki
  • 2 łyżki masła
  • masło klarowane do smażenia
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych drobno rozgniecionych
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki tartego na drobnych oczkach parmezanu
  • przyprawy: grubo mielony pieprz, vegeta, przyprawa do drobiu


WYKONANIE:


  • każdy pojedynczy filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy,
  • posypujemy przyprawami, smarujemy masłem,
  • na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem,



  • zawijamy boki i formujemy roladki,
  • mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki,
  • roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz