SKŁADNIKI:
- 0,5kg. sera w wiaderku
- biszkopty okrągłe
- 1 galaretka wiśniowa
- 2 galaretki: 1 truskawkowa+1 cytrynowa
- 250 ml. śmietanki 30%
- owoce do nałożenia
WYKONANIE:
- galaretkę wiśniową rozpuszczamy w połowie zagotowanej wody określonej w przepisie na opakowaniu,
- galaretki:truskawkową i cytrynową w 3/4 wody z przepisu,
- biszkopty układamy na dnie formy,
- do sera dodajemy zimną gęstniejącą galaretkę wiśniową i zalewamy biszkopty,
- ubijamy na sztywno śmietanę, dodajemy 1/2 gęstniejącej mieszanki galaretek, wlewamy do formy,
- układamy owoce-wlewamy resztę mieszanki galaretek, wkładamy do lodówki przynajmniej na 3-4godz.(ja tym razem zostawiłam na noc),
- wyjmujemy na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz