SKŁADNIKI:
- podwójny filet z kurczaka
- 10 średnich pieczarek
- papryka żółta lub czerwona
- cebula czerwona lub biała
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz roztarty w moździerzu
- przyprawa włoska
- papryka
- sól, vegeta
- filet kroimy w paski około 1-1,5 cm, delikatnie rozbijamy,
- wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy,
- do marynaty wkładamy mięso i na 2-3 godz. do lodówki,
- następnie przygotowujemy szaszłyki na patyczkach:pieczarka lub jej połowa(można je chwile przesmażyć)-mięso-papryka(kawałek)-cebula(krążek)-mięso-pieczarka...,
- smażymy na maśle na patelni lub w piekarniku około10 min. na 180 stopni.(naczynie żaroodporne smarujemy masłem, każdy szaszłyk roztopionym masłem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz