sobota, 9 stycznia 2016

Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami.

Szaszłyki, to dobra przekąska, danie na obiad czy kolację! Tym razem z dodatkiem pieczarek!


SKŁADNIKI:
  • podwójny filet z kurczaka
  • 10 średnich pieczarek
  • papryka żółta lub czerwona
  • cebula czerwona lub biała
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz roztarty w moździerzu
  • przyprawa włoska
  • papryka
  • sól, vegeta
WYKONANIE:

  • filet kroimy w paski około 1-1,5 cm, delikatnie rozbijamy,



  • wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy, 
  • do marynaty wkładamy mięso i na 2-3 godz. do lodówki,



  • następnie przygotowujemy szaszłyki na patyczkach:pieczarka lub jej połowa(można je chwile przesmażyć)-mięso-papryka(kawałek)-cebula(krążek)-mięso-pieczarka...,

  • smażymy na maśle na patelni lub w piekarniku około10 min. na 180 stopni.(naczynie żaroodporne smarujemy masłem, każdy szaszłyk roztopionym masłem)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz