SKŁADNIKI:
- 1 kg. mielonego sera(u mnie w wiaderku)
- 2 galaretki agrestowe
- 2 galaretki malinowe
- 1 mała paczka biszkoptów okrągłych
- 2-3 łyżki amaretto
- owoce do dekoracji
WYKONANIE:
- agrestowe i malinowe galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu,
- biszkopty namoczyć w amaretto i położyć na dno formy,
- ser podzielić na dwie części, do jednej wlać zimną, gęstniejącą galaretkę zieloną, do drugiej malinową( 1/3 malinowej zostawiamy na wierzch),
- na biszkopty wylać 1/3 galaretki zielonej, następnie lejemy na środek formy przemiennie masę zieloną z różową- tworząc zebrę,
- na masę układamy np. cząstki mandarynki, zalewamy galaretką malinową,
- wkładamy do lodówki na 3 godz. i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz