SKŁADNIKI:
- 1 kg. łopatki zmielonej na dużych oczkach
- 1 puszka pomidorów
- przyprawy: zioła włoskie, sól, pieprz grubo mielony, oregano,
- 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej,
- makaron do lazanii,
- 25 dag, sera żółtego,
- 2 łyżki masła klarowanego,
- zmielone mięso smażymy na maśle ze wszystkimi przyprawami i pokrojonymi pomidorami, aż powstanie gęsty sos,
- na dno naczynia wlewamy trochę sosu, układamy makaron, następnie kładziemy mięso z sosem,posypujemy serem żółtym, znowu makaron, mięso- ser żółty,
- wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 min.
Moją lazanię jeszcze przed włożeniem do piekarnika polałam sosem beszamelowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz