SKŁADNIKI:
- 1 średnia cukinia
- 1 średni bakłażan
- 1 ząbek czosnku
- 1- 2 kiełbasy białe
- 1-2 woreczki ryżu
- 2 łyżki masła klarowanego lub oliwy
- 1 łyżeczka Primerby bazyliowej
- ulubione przyprawy:pieprz, sól, przyprawa włoska
WYKONANIE:
- na patelni rozgrzewamy masło lub oliwę, smażymy pokrojoną w paski kiełbasę,
- bakłażana i cukinię kroimy w kostkę, smażymy na tłuszczu po kiełbasie najpierw bakłażana na złoty kolor, potem cukinię, krótko aby została chrupiąca i buro zielona,
- warzywa zdejmujemy z patelni wsypujemy ryż, dodajemy wody i kiełbasę, dusimy pod przykryciem do miękkości ryżu,
- następnie do ryżu dodajemy warzywa, kiełbasę, mieszamy, odstawiamy na 1/2 godz, aby wszystkie smaki się przegryzły,
- w razie potrzeby doprawiamy do smaku i podgrzewamy, gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz