SKŁADNIKI:
- 1/2 porcji ciasta francuskiego XXL
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 70g. budyniu śmietankowego z cukrem
- 250g. sera białego z wiaderka
- 2 szkl. wody
- 1 łyżeczka miodu
- 5-10 goździków(wg. gustu)
- 1 ziarenko kardamonu
- sok z połowy cytryny
- 3 gruszki obieramy, kroimy na połowy, wydrążamy i wkładamy do syropu. gotujemy 5 min.,
- następnie wykładamy na papierowy ręcznik, osuszamy, nacinamy wąskie paski, odkładamy do wystygnięcia,
- formę do tarty smarujemy masłem, podpiekamy w piekarniku około 10 min.
- masę serową dokładnie mieszamy,
- jeśli gruszki są już chłodne, to wylewamy masę serową na ciasto, układamy gruszki i posypujemy cynamonem,
- wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-25 min. i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz