SKŁADNIKI:
- 4 pojedyńcze filetyz kurczaka
- 2-3 marchewki z rosołu
- 1-2 ząbki czosnku
- 30 dag. pieczarek
- 1-2 jajka
- 4 gotowane jajka
- 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku
- 1/2 łyżeczki ziół włoskich
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz biały
- bułka tarta
- pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy cebulkę drobno posiekaną i smażymy na maśle,doprawiamy solą i pieprzem,
- mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach,
- dodajemy przyprawy i jajka, dokładnie mieszamy,
- w razie gdyby masa była zbyt luźna dodajemy bułkę tartą,
- keksówkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wkładamy warstwę mięsa, układamy jajka,
- pokrywamy mięsem, smarujemy masłem lub kładziemy cienkie plastry,
- wkładamy do piekarnika temp. 180 stopni na około 1 godz..
- wyjmujemy, gdy wierzch się zrumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz