SKŁADNIKI:
- 1-2 schabowe pocięte w paski
- 1 pokrojona kiełbasa
- 1/2 sałaty lodowej lub innej
- około 10 pomidorków koktajlowych
- 2-3 jajka
- 5 rzodkiewek
- 1 łyżka masła klarowanego
- pieprz,sól, lubczyk
- sos winegret lub czoskowy
WYKONANIE:
- kawałki schabu i kiełbasy smażymy z przyprawami i lubczykiem do zrumienienia, odsączamy na ręczniku papierowym,
- na dno półmiska rwiemy sałatę lodową, układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki, jajka,
- następnie dodajemy plasterki lub krążki rzodkiewek,
- układamy schab i kiełbasę, ozdabiamy rzodkiewką,
Do sałatki można podać sos winegret lub czosnkowy, jak kto lubi-podajcie go w małym dzbanuszku(każdy doda sobie ile chce, a sałata zachowa chrupkość!).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz