SKŁADNIKI:
- płat ciasta francuskiego
- 1 bakłażan
- 1 mała cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżeczka miodu
- 1 mała pierś z kurczaka
- 1 jajko i odrobina mleka
- 2-3 łyżki masła klarowanego
- sól, pieprz, Primerba bazyliowa
WYKONANIE:
- bakłażana, cukinię, paprykę kroimy w paski,
- masło rozgrzewamy dodajemy 2 ząbki czosnku, dodajemy pokrojoną cukinię, sól, pieprz, mieszankę włoskch ziół smażymy krótko, aby została chrupiąca,
- na drugiej porcji masła z dodatkiem soli, pieprzu i 1/2 łyżeczki primerby na złoty kolor smażymy bakłażana,
- następnie smażymy paprykę z dodatkiem soli, pieprzu i łyżeczki miodu,
- pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawę do kurczaka, smażymy,
- jajko rozkłócamy w mleku, smarujemy tym ciasto francuskie, nacinamy brzegi,
- wykładamy mięso, następnie warzywa,
- wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz