poniedziałek, 28 marca 2016

Zawijance z pieczarkami.

Schab to wdzięczne mięso i szybko można przygotować wszelkie jego wariacje. Dzisiejsze zawijance przygotowałam z pieczarkami i ogórkiem kiszonym.


SKŁADNIKI:
  • 6 plastrów schabu
  • 30 dag. pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 2 łyżki masła klarowanego
WYKONANIE:
  • schab rozbijamy, posypujemy przyprawą,
  • pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę,
  • usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba doprawiamy,
  • farsz nakładamy na rozbite kotlety,
  • zawijamy brzegi, zwijamy rolady,
  • zapinamy wykałaczką, smażymy na maśle do zrumienienia, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego na około 1/2 godz. (przykryć folią aluminiową)- mięsko musi być miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz