sobota, 16 kwietnia 2016

Grillowane skrzydełka w marynacie z colą.

Sezon grillowy rozkręca się coraz bardziej, więc trzeba poszukiwać nowych, pysznych smaków. Ja dziś oprócz pysznej karkóweczki przygotowuję skrzydełka. Wiadomo, że najlepsze mięsko grillowane potrzebuje dobrej marynaty- dziś marynata z colą i miodem!


SKŁADNIKI:
  • około 1 kg. skrzydełek bez lotek
MARYNATA:
  • 1/2 szkl. coli
  • 2 łyżki miodu kwiatowego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • szczypta soli, pieprzu, 
  • 1 łyżeczka lubczyku suszonego
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE:
  • wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy, 
  • do marynaty wkładamy skrzydełka bez lotek i marynujemy 1-2 godz.(tak naprawdę im dłużej tym lepiej),
  • grillujemy do miękkości mięsa- około 20-30 min. z każdej strony. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz