SKŁADNIKI:
- 1 szkl. kaszy kuskus
- 1 drobiowa kostka + wrzątek 250ml
- 1 ogórek zielony długi
- nasiona z jednego granata
- 1 jogurt naturalny typu grecki
- garść mięty np. czekoladowej
- 3 łyżki rumu
- 250 gr. malin lub truskawek
- ewentualnie cukier, pieprz, sól
WYKONANIE:
- szkl. kuskus zalać szkl. bulionu drobiowego, odstawić (wg. przepisu),
- miętę zmiksować z dwiema łyżkami jogurtu,
- ogórek zetrzeć na grubych oczkach, odsączyć,
- zmiksowaną miętę z jogurtem połączyć z ogórkiem, doprawić solą, pieprzem, ewentualnie cukrem, dodać resztę jogurtu- mamy dip,
- kuskus układamy na środku półmiska, obsypujemy granatem, wokół kładziemy dip i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz