SKŁADNIKI:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 2 cebule czerwone
- boczek wędzony
- 25ml. limoncello
- 1/2 kostki wołowej
- 2 listki laurowe
- 1/2 łyżeczki pieprzu mieszanego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki vegety
- 1 łyżeczka lubczyku suszonego
- 1 łyżeczka majeranku
- 2-3 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE:
- polędwiczkę kroimy na paski szerokości 3-4cm. lekko rozbijamy nakłuwaczem,
- wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy,
- polędwicę smarujemy dokładnie marynatą, odstawiamy na co najmniej 2-3 godz. najlepiej na całą noc,
- mięso zamykamy (smażymy) w centralnym miejscu grilla, obłożone plastrami wędzonego boczku(po 5-7 min. z każdej strony), następnie odkładamy na bok, aby doszło(około 20-30min.), cebulę kroimy na ćwiartki, wykładamy do zgrillowania obok polędwiczek!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz