SKŁADNIKI:
- 6 kotletów schabowych
- podgotowane ziemniaki
- papryka żółta, czerwona
- cukinia
- 5 łyżek oliwy
- przyprawa do ziemniaków
- łyżeczka papryki łagodnej
- sól, pieprz utarty w moździerzu
- szczypta lubczyku
- płaska łyżeczka Primerby bazyliowej
- marynatę mieszamy, dodajemy pokrojone w paski warzywa, odstawiamy,
- kotlety rozbijamy cienko, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, odstawiamy,
- rozbite schabowe smarujemy z obu stron oliwą, nakładamy warzywa, zwijamy w roladki, zawijamy w folię aluminiową, odkładamy na 2-3 godz.
- grillowanie rozpoczynamy w centralnym punkcie rusztu (otwieramy folię), przez 10 min. grillujemy z obu stron, następnie przekładamy w miejsce bez wielkiego żaru-dosmażamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz