SKŁADNIKI:
- 4 duże plastry karkówki
- cebula czerwona
- 10 łyżek oliwy
- 5 łyżek ketchupu
- 5 ząbków czosnku
- łyżka ziół prowansalskich
- 2-3 ziarna jałowca
- 1 łyżeczka pieprzu (3 kolory)
- 1 łyżeczka płaska soli lub vegety
- 1 łyżka suszonego lubczyku
- 1/2 kostki bulionowej
- plastry karkówki rozbijamy nakłuwaczem, kroimy na pół,
- przygotowujemy marynatę, oliwę wlewamy do miski, dodajemy wszystkie składniki (czosnek i jałowiec rozgniatamy),
- dokładnie mieszamy,
- karkówkę maczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na parę godz.,
- następnie grillujemy na gorącym ruszcie, z każdej strony po 5-8 min. i odkładamy na tackę, dodajemy pokrojoną w ósemki cebulę, i grillujemy na boku grilla, aby mięso doszło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz