SKŁADNIKI:
- 1 szkl. kuskus
- rosół lub bulion
- 3 ogórki małosolne
- 1 średni ogórek zielony(gruntowy)
- 6 rzodkiewek, dodatkowo 3 do dekoracji
- 3 jajka
- kawałek kiełbasy wędzonej
- kawałek mięsa gotowanego z drobiu
- 3 marchewki z rosołu
- kilka pomidorków koktajlowych
- pęczek szczypiorku
- pęczek pietruszki
- 1 łyżka majonezu, 2 łyżki greckiego jogurtu
- przyprawą włoska, grubo zmielony pieprz
WYKONANIE:
- kuskus zalać rosołem 1cm. powyżej, przykryć, odstawić na 1/2 godz.wymieszać,
- ogórki, kiełbasę, mięso, marchewkę kroimy w drobną kostkę,
- rzodkiewkę kroimy w plasterki, pietruszkę drobno siekamy,
- majonez łączymy z jogurtem,
- wszystkie produkty mieszamy,
- sałatkę wykładamy na półmisek, dekorujemy pomidorkami, szczypiorkiem i rzodkiewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz