środa, 18 maja 2016

Karkówka "kebab" z piekarnika.

Kolejne odkrycie karkóweczki! Dawno nie robiłam tego dania, a pamiętam, że wszystkim smakowało! Zestaw: ryż, kebab i surówka- smaczny obiadek!


SKŁADNIKI:

  • 1,2 kg. karkówki
  • 2-3 cebule

MARYNATA:

  • 1/2 szkl. oleju rzepakowego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • łyżka przyprawy do wieprzowiny
  • łyżka majeranku
  • łyżka lubczyku
  • łyżeczka pieprzu kolorowego z moździerza
  • szczypta soli


WYKONANIE:

  • karkówkę kroimy na plastry rozbijamy lekko nakłuwaczem,
  • składniki marynaty dokładnie mieszamy, zanużamy w niej mięso i zostawiamy na noc,
  • plastry karkówki wkładamy na stojak przemiennie z krążkami cebuli,
  • pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni, kolejno ścinając kolejne warstwy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz