poniedziałek, 16 maja 2016

Kurczak pod majonezem w galarecie.

Na przyjęcia wieczorne przystawki, czy przekąski są po prostu konieczne. Właśnie przypomniałam sobie, że przed laty jadłam pysznego kurczaka z ananasem pod majonezem, dołożyłam galaretę, którą uwielbiam i oto jest!
SKŁADNIKI:

  • 6 szt. podudzia ugotowanego w rosole
  • 4 szparagi 
  • mała puszka ananasa
  • 1-2 łyżki majonezu
  • do dekoracji: 2 rzodkiewki, paski zielonego pora

WYKONANIE:

  • mięso obieramy z kości, układamy na półmisku w półkule,


  • smarujemy cienko majonezem układamy na nim paski ananasa, dekorujemy majonezem, rzodkiewką, 
  • wokół mięsa lejemy galaretę z rosołu i żelatyny, na wierzch kładziemy paski pora i czekamy aż zastygnie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz