SKŁADNIKI:
- 1 mała główka kapusty
- 2-3 łyżki klarowanego masła
- sól, pieprz, czosnek granulowany lub
- 2-3 ząbki przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżka vegety
WYKONANIE:
- kapustę obrać z wierzchnich liści, obgotować w słonej wodzie 3-5 min.,
- następnie pokroić na ósemki, tak, aby każda miała trochę głąba,
- masło topimy, dodajemy sól, pieprz, czosnek, vegetę, dokładnie mieszamy,
- naczynie żaroodporne smarujemy aromatycznym masłem, kładziemy kapustę, smarujemy ją masłem i wkładamy do piekarnika 180- 200 stopni na 30-40 min,
- pieczemy do miękkości, podajemy polaną masłem jako dodatek do obiadu lub samą z sosem czosnkowym-pyszna.
Wszystko ok, ale ta wegeta :/.
OdpowiedzUsuńAle wegetę robie sama- przepis w innym poście pozdrawiam
OdpowiedzUsuń