SKŁADNIKI:
- 5 bułek kajzerek
- 2-3 jajka
- szynka lub kiełbasa
- łosoś wędzony
- papryka po 1/2 każdego koloru
- kawałek cukinii lub bakłażana
- 15 dag. startego na grubych oczkach sera żółtego
- szczypiorek
- koperek
- pomidor
- przyprawy: sól, pieprz, lubczyk suszony
- bułki ściąć od góry, wydrążyć,
- jajka rozkłócić, dodać przyprawy, paprykę pociętą w paski, cukinię i pomidora pokrojone w kostkę, ser,
- podzielić masę na połowę, do jednej części dodajemy pokrojonego w kostkę łososia do drugiej szynkę, mieszamy,
- piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni,
- blaszkę przykryć folią aluminiową, posmarować oliwą,
- masę łososiową wypełnić część bułek, pozostałą część masą z szynką,
- bułki ułożyć na blaszce, włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec około 20 min.( do zrumienienia bułek), przed podaniem przykryć odciętą częścią bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz