SKŁADNIKI:
- 1 filet z dorsza około 60 dag.
- 4 ziemniaki starte na grubych oczkach
- 1 duże jajko
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- filet kroimy na kawałki, nacieramy solą i grubo mielonym pieprzem,
- starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody,
- łączymy z 1/2 jajka, pieprzem i solą,
- każdy kawałek ryby moczymy w jajku(w drugiej połowie) okładamy ziemniaczaną panierką,
- smażymy na maśle z obu stron po 5 minut, przykrywamy pokrywką i smażymy kolejne 2-3 minuty z każdej strony, odkrywamy, chwilę smażymy na złoty kolor-gotowe.
Kocham ryby!
OdpowiedzUsuńProszę, więc spróbować dorsza w tym wydaniu. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Spróbujemy jak wyjdzie. Pozdrawiam Pani Beato
OdpowiedzUsuńProszę spróbować, nam w domu bardzo smakowało! Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń