SKŁADNIKI:
- 1.2 kg. schabu środkowego
- 2 czerwone cebule
- 1 papryka czerwona
- kilka plastrów bekonu
- cienkie plastry boczku
- przyprawy:sól, pieprz, lubczyk suszony, papryka ostra
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- z oliwy i przypraw robimy marynatę,
- nacinamy schab, 3/4 grubości(powstaje grzebień),
- schab umieszczamy w misce z marynatą i zostawiamy na noc w lodówce,
- przygotowujemy warzywa: cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski,
- w kieszonki kładziemy paprykę, cebulę, bekon,
- owijamy plastrami boczku,
- następnie schab wiążemy, smarujemy resztą marynaty i odkładamy na 2 godz. do lodówki,
- tak przygotowane mięso pieczemy w rękawie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 1,2 godz., po czym wyjmujemy z rękawa i pieczemy 10-15 min. do zrumienienia i miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz