SKŁADNIKI:
- 1 główka kapusty
- kilka pomidorków koktajlowych lub 2 duże
- liść laurowy
- pieprz
- sól, trochę maggi
- cebulka szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron
WYKONANIE:
- cebulkę i czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie,
- pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. dodać do cebuli,
- kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić, wyciąć głąb, poszatkować,
- do garnka wlać około 1/2 szkl. wody, włożyć liść laurowy, poszatkowaną kapustę, sól, pieprz, maggi,
- jak kapusta będzie aldente, dołożyć cebulkę i czosnek z pomidorami, gotować do wyparowania wody i gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz