SKŁADNIKI:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 jajko
- 1 cebula szalotka pokrojona w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 3 duże plastry szynki wędzonej(grubość 0,5 cm.)
- 10 dag. sera żółtego np. salami
- 2 łyżki oliwy lub 1 łyżka masła klarowanego
- mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę,
- szynkę kroimy w paski i smażymy na 1/2 łyżki masła klarowanego razem z czosnkiem i cebulą,
- dodajemy do mięsnej masy, mieszamy
- formujemy zrazy(można dodatkowo obtoczyć je w bułce) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz