SKŁADNIKI:
- 500g mieszanki owoców: borówka, maliny, tarte 2 jabłka, 2 nektarynki
- migdały, rodzynki, żurawina
- cukier
- cukier waniliowy
- 50/50g mąki pszennej i krupczatki
- 75g zimnego masła
- 75g cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zagniatamy do powstania "grudek".
WYKONANIE:
- owoce świeże: borówka, jabłka i suszone : rodzynki , żurawina mieszamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy( ja bez cukru lekko kwaskowy smak dla mnie super),
- wsypujemy do kokilek, kładziemy kawałki nektarynki, maliny i posypujemy posiekanymi migdałami,
- następnie pokrywamy kruszonką,
- pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20-25 minut do zrumienienia kruszonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz