SKŁADNIKI:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- mix sałat
- kilka pomidorków koktajlowych lub dwa średnie
- ogórek zielony
- serek brie
- pestki słonecznika
- sól, pieprz,przyprawa gyros, zioła np.lubczyk
- 1 łyżka masła klarowanego
WYKONANIE:
- pierś przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą gyros, lubczykiem, smażymy w torebce pergaminowej na maśle(mięso zachowa soczystość),
- sałatę myjemy, osuszamy wkładamy do miski,
- ogórek myjemy, kroimy w półkrążki, dodajemy do sałaty,
- pomidorki koktajlowe kroimy na połowę, a większe w dużą kostkę,
- serek brie kroimy w paski, dodajemy do sałatki,
- następnie dodajemy upieczonego i pokrojonego kurczaka,
- składniki polać sosem winegret,
- przed podaniem wymieszać, posypać prażonym słonecznikiem.
Mniam, uwielbiam takie sałatki!
OdpowiedzUsuńDzięki, jest naprawdę smaczna, polecam. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń