wtorek, 16 stycznia 2018

Sos tatarski

Specjalnie dla mojej siostry zamieszczam swój przepis na sos tatarski. To wspaniały dodatek do jajek, wędlin i wszelkiego rodzaju mięs. Każdy przygotowuje ten sos na swój sposób dla mnie ten skład jest idealny.
SKŁADNIKI:

  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • kilka pieczarek konserwowych
  • 1 mała cebulka
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • pieprz grubo mielony

WYKONANIE:

  • ogórki,pieczarki,cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki i pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku,


  • dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan, pieprz, majonez i jogurt, wszystko dokładnie mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy, solą.

1 komentarz: