SKŁADNIKI:
- 2 kawałki żeberek
- 20 dag. wędzonego boczku
- parka dobrej wędzonej kiełbasy
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 cebula
- 2 liścia laurowe
- 4 ziela angielskie
- 10 ziarenek pieprzu
- kilka suszonych grzybow
- majeranek,sól,pieprz
- 125ml śmietanki 18% słodkiej
- 1 łyżka musztardy
- woda
WYKONANIE:
- do wody kładziemy żeberka, liść laurowy,ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa,
- wszystkie warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru,
- na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w półkrążki kiełbasę, wrzucamy do zupy,
- na pozostałym tłuszczu smażymy na złoto cebulę, dodajemy do zupy,
- zupę można podprawić śmietanką z dodatkiem musztardy (podpatrzyłam to w rewolucjach Magdy Gessler).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz