SKŁADNIKI:
- biszkopt z czterech jaj (przepis w osobnym poście)
- 0,5kg mascarpone
- 1 śmietana słodka 30%
- 1 śmietanfix
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5kg dojrzałych truskawek
- 1 galaretka truskawkowa
- sorbet truskawkowy
WYKONANIE:
- pieczemy biszkopt,
- galaretkę rozpuszczamy w 1szkl wody, pozostawiamy do wystudzenia,
- truskawki miksujemy, łączymy z chłodną galaretką,
- kremówkę ubijamy na sztywno dodając śmietanfix i łyżkę cukru pudru.
- na zimny biszkopt wykładamy krem z maskarpone i śmietany, wylewamy galaretką z truskawkami,
- wkładamy do lodówki,aby galaterka się ścieła,
- podajemy z sorbetem truskawkowym, ale równie pyszne jest samo ciasto.
ale pyszne ciasto
OdpowiedzUsuń