środa, 29 sierpnia 2018

Letni bigos z białej kapusty

Lato za chwilę się kończy, więc warto zasmakować w tym bigosie. Biała kapusta, koperek i świeży pomidor, to najlepszy smak lata
SKŁADNIKI:
  • 1 średnia główka kapusty
  • 4 pomidory polne(paprykowe)
  • 1 cebula
  • 1 średnia marchewka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 parki kiełbasy lekko wędzonej
  • 3 grubsze plastry boczku wędzonego
  • pęczek koperku
  • szklanka bulionu drobiowego

WYKONANIE:

  • tłuszcze rozgrzać, cebulę pokroić w drobną kostkę,zeszklić,


  • kiełbasępokroić w półkrążki, boczek w kostkę , dodać do cebuli,


  • do kiełbasy dodać pomidory i startą na dużych oczkach marchewkę,


  • wlać bulion, dodać poszatkowaną kapustę,gotować do miękkości kapusty, pod koniec dodać pokrojony koperek-gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz