SKŁADNIKI:
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- 1 średnia cukinia
- 2 średnie marchewki
- 1 pietruszka korzeń
- 2 cebule
- 1 kg pomidorów paprykowych
- parka kiełbasy
- 30 dag. boczku wędzonego
- 1 łyżka smalcu/oliwy
WYKONANIE:
- cebulę i kiełbasę pokroić w półkrążki, pozostałe warzywa w słupki,
- boczek i pomidory w kostkę,
- rozgrzać smalec, podsmażyć na złoty kolor kiełbasę i boczek, dodać cebulę. zeszklić, odłożyć,
- na tym samym tłuszczu usmażyć warzywa(wkładamy od najtwardszych do miękkich), podlewając bulionem dobiowym,
- dołożyć kiełbasę z boczkiem i cebulą, odparować i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz