SKŁADNIKI:
- 2 rozbite plastry karkówki
- 2 bitki z piersi kurczaka
- 2 plastry wędzonego boczku
- kilka plastrów wędzonej kiełbasy
- łyżka masła klarowanego
- łyżka oleju
- cebula
WYKONANIE:
- rozbite mięso posypać ulubionymi przyprawami i ziołami:sól,pieprz,papryka, dodatkowo kurczaka posypać oregano.a karkówkę majerankiem-odłożyć na godz.,
- rozgrzać masło klarowane i olej, położyć karkówkę, piec z każdej strony do zrumienienia, następnie dodać półkrążki cebuli i dusić do miękkości, mięso i cebulę wyjąć i odłożyć,
- na tym samym tłuszczu smażymy kurczaka z każdej strony około 5 min.(to zależy od grubości mięsa), odkładamy,
- smażymy ostatnie elementy kiełbasę i boczek na złoty kolor, wkładamy karkówkę,kurczaka i cebulę,smażymy razem 2-3 min.,
- składamy (jak na zdjęciu) porcję mięsa:karkówka,kurczak,boczek,kiełbasa,
- posypujemy zeszkloną cebulą i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz